TAO Adviseur

Jolijn van de Hoef

Werkzaam in heel Nederland,
alle onderwijsinstellingen.

Jolijn van de Hoef is organisatieadviseur,  trainer en coach. Ze heeft 10 jaar lang in het onderwijs gewerkt als docent en weet wat het is om dit prachtige vak te doen. Ze is expert in het begeleiden van teams naar zelfsturing. In de afgelopen 8 jaar heeft zij veel schoolorganisaties begeleid bij organisatie- en cultuurveranderingen.

Jolijn is de TAO-adviseur en coach die samen met onderwijsprofessionals zorgt dat samenwerking in teams soepel verloopt. Als een kritische vriend trekt zij met hen op en wordt er gerealiseert dat teams binnen twee jaar zeggen:

“Vergaderen is nooit meer saai!”

“Wij doen dit samen en voelen ons één team!”

“Samen staan wij voor goed onderwijs aan iedere leerling!”

 

Het is Jolijn haar missie om teams te helpen gestructureerder, effectiever en fijner samen te werken, zodat zij zich werkelijk bezig kunnen houden met ontwikkeling van leerlingen.

Om te begrijpen waarom dit nu precies haar missie is, is het goed om meer over haar achtergrond te weten. Jolijn is de jongste uit een gezin van vijf. Geboren en getogen in Zeeland. Zeeuwen zijn best eigenzinnig zegt ze zelf. En eigenzinnigheid is iets wat leidt tot originaliteit.

Ze heeft een enorme creatieve denkkracht. En doet dingen altijd net even iets anders en past haar handelen aan op wat de situatie vraagt.

´In het niet weten, is ruimte voor alles!’

Jolijn heeft meer dan 10 jaar in het onderwijs gewerkt in verschillende rollen en functies. Wat haar altijd intrigeerde was: Wat maakt dat innovaties bij de ene organisatie wel slagen en bij de andere niet? Dit maakte dat ze verder ging studeren in de toen net nieuwe Master Leren en Innoveren.

Omdat ze hiaten in het onderwijs zag op het gebied van 21e eeuwse vaardigheden, was ze initiatiefnemer en ontwerper van de huidige PHBO ‘Specialist Toekomstgericht Onderwijs’. Jolijn was tutor en gastdocent in de Master Leren en Innoveren. En gaf herregistratiemodules aan schoolleiders bij Pentanova.
Vanuit haar ervaring gelooft ze dat innoveren alleen mogelijk is als alle medewerkers in de organisatie zich bewust worden van welk gedrag moet veranderen om het gewenste resultaat te bereiken.

Als kritische vriend, kan ze hier als geen ander bij helpen.

Het verschil kunnen maken

Jolijn heeft zich gespecialiseerd in het inrichten van een teamgecentreerde arbeidsorganisatie en coachen van zelfsturende teams in het onderwijs. Waarbij de leerling echt centraal staat.

Haar manier van werken: De ander begrijpen door open en nieuwsgierig te zijn en samen kijken naar de mogelijkheden van ieder individu binnen het team. Succeservaringen delen en analyseren op wat dit tot een succes maakte, zodat deze kennis ingezet wordt voor de toekomst.

Ik heb tientallen scholen mogen begeleiden. Iedere school had zijn eigen doel. En iedere school had ook zijn eigen proces, want ieder team is verschillend. En dat maakt het juist zo leuk vind ik!

Jolijn wil graag samen jullie de school effectiever maken dankzij de teamgecentreerde arbeidsorganisatie (TAO)

Haar visie op de TAO en sterke zelfsturende teams is:
… om een succesvolle, wendbare en innovatieve school te zijn, heb je sterke zelfsturende teams nodig die uitgaan van:

 

 • Gezamenlijk doel en resultaat
 • Goede rol en taakverdeling
 • Afspraken over werkwijzen en procedures
 • Goede onderlinge relaties en kunnen omgaan met verschillen

Typisch Jolijn …

 • Ik werk doelgericht en ga voor het resultaat
 • Ik heb oog voor relatie en de persoon, je leert me ook persoonlijk kennen.
 • Soms heb je misschien het gevoel: “Geef me meer sturing”, maar laat ik net wat verwarring ontstaan om in de juiste leerhouding te komen. Want we leren echt in chaos en onzekerheid.
 • Je kunt mij altijd eerlijk feedback geven en ik houd rekening met jouw behoeften en wensen.
 • Theoretische kennis ontbreekt het mij niet aan, ik houd me alleen niet altijd vast aan theorie als dat niet helpend is. En doe wat op dat moment goed is voor jou of het team.
 • Wanneer je me vraagt mee te kijken naar wat er speelt, weet je dat je ook een eerlijk antwoord krijgt. Ook al voelt dat antwoord soms niet helemaal prettig, ik doe dat om jou en je team een stukje verder te helpen.
 • Een harde werker, altijd online bereikbaar. Voor jou zet ik mijn auto gerust aan de kant.
 • Dol op motor rijden. Hier krijg ik echt lichtjes van in mijn ogen. En bij goed weer kom ik vast bij jou op die manier aanrijden.

Lees meer, connect of neem contact op met Jolijn:

Heb je interesse of wil je graag meer weten?

MAAK VRIJBLIJVEND EEN AFSPRAAK

Adres

Nicolaas Beetsstraat 146, 
3511 HG Utrecht

Email

Telefoon

Ben van der Hilst
06-54703393

Social Media

Kvk-nummer 88346811
Bekijk hier de Algemene voorwaarden van Het Leren Organiseren.