Leernetwerk schoolleiders

2023-2024

Leernetwerk schoolleiders 2023-2024

Heb jij als schoolleider in het PO of VO de invoering van de TAO (teamgecentreerde arbeidsorganisatie) meegemaakt en geef je direct leiding aan onderwijsteams? Wil je graag reflecteren op jouw eigen rol om het het ‘nabij leiderschap’ verder te ontwikkelen en je hier samen met andere schoolleiders in verdiepen? Dan is dit Leernetwerk van schoolleiders iets voor jou!

Doel

Het doel van het Leernetwerk is het versterken van je eigen rol als schoolleider in een teamgecentreerde arbeidsorganisatie waarbij:

  • Het begrip ‘nabij leiderschap’ voor iedereen verder wordt geconcretiseerd met als doel de kwaliteit van het onderwijs, wendbaarheid van de organisatie en werkplezier van de medewerkers te verhogen.
  • Het vergroten van de teamvolwassenheid van de onderwijsteams binnen de eigen school centraal zal staan.

Dit kun je verwachten:

  • Een leernetwerk bestaat uit minimaal 10 en maximaal 14 deelnemers. De bijeenkomsten bestaan uit een plenair gedeelte en intervisie in een vaste groep van maximaal 7 schoolleiders.
  • Vijf bijeenkomsten worden begeleid door twee ervaren TAO-adviseurs. Het leernetwerk bepaalt zelf of er nog aanvullende (intervisie)bijeenkomsten zullen zijn en de locatie van de bijeenkomsten. De eerste bijeenkomst vindt plaats op een externe locatie en eindigt met gezamenlijk eten.
  • Naast tijd voor intervisie, staat er elke bijeenkomst een thema centraal, waarop de schoolleiders reflecteren vanuit hun eigen schoolpraktijk. Welke thema’s dit zijn, wordt bepaald door de vragen uit het leernetwerk.
  • De schoolleiders committeren zich aan dit leernetwerk voor een jaar. Dit houdt in dat het een grote prioriteit heeft in de agenda om de afgesproken bijeenkomsten aanwezig te zijn. De bijeenkomsten duren 3 uur.
  • Afhankelijk van het aantal aanmeldingen worden er een of meerdere leernetwerken samengesteld. Indeling van de groep vindt plaats op basis van regio en de leervragen.

Kosten

De kosten voor de vijf begeleide bijeenkomsten zijn 940 euro (inclusief btw). Dit is inclusief locatiekosten en lunch voor de eerste bijeenkomst, en exclusief de locatiekosten van de overige bijeenkomsten.

Interesse in deelname?

Meld je hieronder aan voor een vrijblijvend digitaal intakegesprek van maximaal 30 minuten.
De intakegesprekken zullen in september 2023 plaatsvinden. 

 

Start netwerk

Bij voldoende aanmeldingen start een eerste leernetwerk in de tweede helft van oktober 2023. Data worden vastgesteld op basis van de informatie uit het digitale intakegesprek. 

Heb je interesse of wil je graag meer weten?

MAAK NU EEN AFSPRAAK

Adres

Nicolaas Beetsstraat 146, 
3511 HG Utrecht

Email

Telefoon

Ben van der Hilst
06-54703393

Social Media

Kvk-nummer 88346811
Bekijk hier de Algemene voorwaarden van Het Leren Organiseren.