Leernetwerk schoolleiders

2024-2025

Leernetwerk schoolleiders 2024-2025

Heb jij als schoolleider in het PO of VO de invoering van de TAO (teamgecentreerde arbeidsorganisatie) meegemaakt en geef je direct leiding aan onderwijsteams? Wil je graag reflecteren op jouw eigen rol om het het ‘nabij leiderschap’ verder te ontwikkelen en je hier samen met andere schoolleiders in verdiepen? Dan is dit Leernetwerk van schoolleiders iets voor jou!

Doel

Het doel van het Leernetwerk is het versterken van je eigen rol als schoolleider in een teamgecentreerde arbeidsorganisatie waarbij:

  • Het begrip ‘nabij leiderschap’ voor iedereen verder wordt geconcretiseerd met als doel de kwaliteit van het onderwijs, wendbaarheid van de organisatie en werkplezier van de medewerkers te verhogen.
  • Het vergroten van de teamvolwassenheid van de onderwijsteams binnen de eigen school centraal zal staan.

Dit kun je verwachten:

  • Een leernetwerk bestaat uit minimaal 10 en maximaal 14 deelnemers. De bijeenkomsten bestaan uit een plenair gedeelte en intervisie in een vaste groep van maximaal 7 schoolleiders.
  • Vijf bijeenkomsten worden begeleid door twee ervaren TAO-adviseurs. Het leernetwerk bepaalt zelf of er nog aanvullende (intervisie)bijeenkomsten zullen zijn en de locatie van de bijeenkomsten. De eerste bijeenkomst vindt plaats op een externe locatie en eindigt met gezamenlijk eten.
  • Naast tijd voor intervisie, staat er elke bijeenkomst een thema centraal, waarop de schoolleiders reflecteren vanuit hun eigen schoolpraktijk. Welke thema’s dit zijn, wordt bepaald door de vragen uit het leernetwerk.
  • De schoolleiders committeren zich aan dit leernetwerk voor een jaar. Dit houdt in dat het een grote prioriteit heeft in de agenda om de afgesproken bijeenkomsten aanwezig te zijn. De bijeenkomsten duren 3 uur.
  • Afhankelijk van het aantal aanmeldingen worden er een of meerdere leernetwerken samengesteld. Indeling van de groep vindt plaats op basis van regio en de leervragen.

Kosten

De kosten voor de vijf begeleide bijeenkomsten zijn 1950 euro. Dit is inclusief locatiekosten en lunch voor de eerste bijeenkomst en exclusief de locatiekosten van de overige bijeenkomsten.

Interesse in deelname?

Data en locatie – schooljaar 2024-25

Er zijn vijf opleidingsdagen van 09.30-16.30 uur op de vrijdagen:

  • 4 oktober 2024, 13 december 2024, 7 februari 2025, 4 april 2025 en 13 juni 2025.
  • Locatie: Aristo meeting center Utrecht Lunetten (bereikbaar met auto en OV).

Meld je hieronder aan voor een vrijblijvend digitaal intakegesprek van maximaal 30 minuten.

Heb je interesse of wil je graag meer weten?

MAAK NU EEN AFSPRAAK

Adres

Nicolaas Beetsstraat 146, 
3511 HG Utrecht

Email

Telefoon

Ben van der Hilst
06-54703393

Social Media

Kvk-nummer 88346811
Bekijk hier de Algemene voorwaarden van Het Leren Organiseren.